Gezellig gourmetten alternatief
Ook geschikt voor de fondue (olie of bouillon) en de (steen) grill



Ingrediënten:

Griekse gehaktballetjes
250 gr rundergehakt, 2 tenen knoflook geperst, � ui,
2 el peterselie, 2 el verse munt gesneden, 1 tl komijn
gemalen, zout, versgemalen peper, 100 gr Griekse feta,
100 gr gemengde olijven zonder pit gehalveerd, olijfolie

Griekse salade
1 kleine krop Romaanse sla, 50 gr rucola, 3 bosuitjes in ringen,
3 el grof gesneden dille, sap van halve citroen, 4-5 el olijfolie,
zout, peper, 50 gr Griekse feta verbrokkeld,

Hongaarse biefstukspiesjes
1 geroosterde paprika, 1 rode peper zaadjes verwijdert,
2 el verse Italiaanse kruiden, 1 el milde paprikapoeder, zout,
peper, 2 el balsamico azijn, 4 el olijfolie, 400 gr biefstuk in blokjes,
1 rode paprika in stukjes, 3 bosuitjes in stukken van 2 cm of een gewone ui,
250 gr kerstomaatjes

Hongaarse salade:
2 aubergines, zout, peper, 4 el olijfolie, 1 ui gesnipperd,
2 tenen knoflook fijngesneden, 150 ml witte wijn, 2-3 el peterselie
















Bereidingswijze:

Griekse gehaktballetjes:
Kneed het gehakt met de knoflook, ui, peterselie, munt, komijn,
zout en peper goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 12 porties
en druk in elke portie een stukje feta. Vorm er een mooi balletje
van. Tijdens het gourmetten rooster je de balletjes samen met de
olijven en de paprika (met fondue kun je het aan het vorkje prikken)

Griekse salade:
Was de sla, droog de sla en snijd in brede eetbare repen. Schep de uien,
de sla en de dille luchtig door elkaar. Klop het citroensap met de olijfolie,
zout en peper naar smaak tot een dressing. Sprenkel over de salade en
bestrooi met feta.

Hongaarse biefstukspiesjes:
Pureer de rode paprika met de rode peper, Italiaanse kruiden, het
paprikapoeder en zout en peper naar smaak in de keukenmachine. Doe
de puree over in een kom en roer er de azijn en de olijfolie door.
Schep de biefstuk erdoor en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Rijg de biefstuk om en om met de paprika en de ui aan een spiesje.
Serveer de tomaatjes er apart bij. Deze kunnen geroosterd worden,
zo gegeten worden of mee aan het spiesje geregen worden.

Hongaarse salade:
Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en laat 15 min. liggen.
Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook heel zachtjes totdat ze
glazig zijn. Dep de aubergineblokjes droog en schep ze door het uimengsel.
Bak de aubergine al omscheppend op middelhoog vuur totdat de blokjes
iets kleuren. Schenk de wijn erbij, breng alles aan de kook en laat sudderen
totdat al het vocht bijna verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de peterselie erdoor.

Home